Проект DNA разкриха своите „Кодове за любов и вечност“

Станислава Лопатарева

Проект DNA, както те сами се наричат, защото все още много се вълнуват от това, което са сътворили. Всъщност, DNA е акроним, съставен от имената им – Делян, Неда и Анна. Интересен „триъгълник“ се е получил – идеята за книгата се заражда от едно участие в коуч семинар. И всичко започнало на шега. Хора с различни професии, с различни характери, но привлечени от особена енергия, те започват странна кореспонденция помежду си през интернет пространството, препращайки си един на друг страници с текст, като идеята е всеки да продължи по свой начин и да допише започнатото. Това поражда особенно предизвикателство към партньорите по перо, защото отделните текстове пристигат в различни части на деня, някои дори на английски език.

Така идеята им за обща книга достига почти структурата на ДНК-то на всеки един от тях. Предавайки си тази сърдечна енергия, вплитайки минало, преживявания, емоции и сегашни вълнения, авторите се опитват да покажат на света, че „Вечността е Любов и любовта е вечна“. Спиралата „любов“, която е във всеки човек, докосвайки се до друга спирала, винаги поражда взрив от емоции, минавайки през минало, днешно и бъдеще.

Проектът-книга, както авторите го наричат, така е вплел мислите и чувствата на тримата, че преводачката им на английски въобще не успява да разгадае, кой автор какъв текст е написал. В момента преводът на книгата се посреща доста добре извън граница. Самата идея, че няколко човека допълват текстовете на другия се оценява като екстравагантно предизвикателство, което само по себе си води до любопитен продукт на финала.

По време на представянето авторите предложиха на публиката да направят сами подобен експеримент. Задавайки им първото изречение: „Имало едно време в Пловдив …..“ , един празен лист премина през редовете и всеки записа своето изречение, а резултатът се оказа любопитно сполучлив.

Посланието на екипа „Проект DNA“, написал книгата „Кодове за любов и вечност“ – Делян Захариев, Неда Зарева и Анна Иванова, е че положителните намерения и желания винаги постигат добри резултати. Така повдигнаха завесата с „кодове“, загатвайки, че втората им съвместна книга вече е „тръгнала „.

Снимки: Станислава Лопатарева