Как се пише за списание? Говори Нула32

Един от създателите и редакторите на Нула32 – Панайот Стефанов разказа за това как се пише за списание за култура, какви са особеностите, защо именно списание като формат са избрали като начин на изразяване, каква е разликата между това да се пише в именно такова издание, а не в новинарски сайт.

Срещата се проведе на 23 април 2023 г. е Световният ден на книгата и авторското право. Празникът се отбелязва от 1995 г. с решение на ЮНЕСКО. По време на разговора с Панайот Стефанов, ще се засегне и темата за авторското право – един въпрос, който в България все още е доста проблематичен.

За Панайот Стефанов:

Панайот Стефанов е журналист, издател и главен редактор на списание Нула32. През годините участва и е лектор в различни семинари за медийна грамотност и медийно предприемачество. Понастоящем е докторант в катедра Пресжурналистика и книгоиздаване в СУ „Свети Климент Охридски“.

КАКВО Е НУЛА32?

Български медиен бранд, състоящ се от печатно и онлайн издание, имейл бюлетин, електронен магазин и креативна агенция. Нула32 излиза за пръв път през септември, 2015 г. като списание за стил и култура с тримесечна периодичност, тематичен характер и безплатно разпространение в Пловдив и София.

Списанието създава градска култура като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града.

Балансираното онлайн и офлайн присъствие, електронният магазин, креативната агенция и последвалите продължения на бранда са резултат от дългогодишните ни усилия да изградим работещ крос-медиен бизнес модел на българска почва.

Без компромиси с качеството на съдържанието, с изцяло авторски материали от текстовете до корицата, с безусловната подкрепа на частните и институционалните ни партньори, в компанията на силно ангажирана с каузите ни критична публика, водени от една единствена цел: Да представим печатната медия на бъдещето