Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов откриват „Пловдив чете“ 2019

От 10 до 16 юни – една седмица Пловдив ще бъде Столица на книгата с литературния фестивал „Пловдив чете“. Официалното откриване предстои на 11 юни, вторник от 20 часа на Античния театър. 

Всички пловдивчани и гости на града ще могат да се насладят на музиката на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов – специални участници в откриването. На сцената с тях ще бъдат: Мирослав Турийски (пиано), Александър Леков (басет), Младен Димитров (барабани).

По традиция на откриващото събитие ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.

Входът за събитието е СВОБОДЕН.

Тази година в рамките на фестивала в АЛЕЯ НА КНИГАТА ще гостуват около 40 издателства с шатри, разположени в близост до Римския стадион.

На 14 юни от 17 часа ще бъдат връчени Националните литературни награди „Христо Г. Данов“ в къщата-музей на първия възрожденски издател. 

Близо 20 издателства взимат участие в „Пловдив чете“ с автори и преводачи. Предстоят интригуващи срещи с чуждестранни писатели от Холандия, Румъния, Испания.  

Тази година особено богата е съпътстващата програма на фестивала – ще отидем на литературни пътешествия из Пловдив, изложба, хореографски манифест и летни читални. Специален проект на издателство „Жанет 45“ е  инсталация на визуалния артист Петко Танчев: „Забравените думи“.

Всички събития от програмата на „Пловдив чете“ са с вход свободен!

През 2019-та година ще се проведе 17-то издание на литературния фестивал. Домакин на „Пловдив чете“ е издателство „Жанет 45“.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.

Пълната програма на литературния фестивал „Пловдив чете“ и повече информация очаквайте скоро!

Следете блога: www.plovdvichete.com, както и фейсбук страницата: https://www.facebook.com/Plovdivchete/