Младият Пловдив чете продължава с филм за Йордан Радичков, гост-автор, четения и безплатни обучения

В седмицата 8 – 14 април предстоят няколко важни събития в рамките на литературния фестивал „Младият Пловдив чете“. Кои са те? Филм за Йордан Радичков, гостуване на Иванка Могилска, среща с деца в неравностойно положение и безплатни обучения по журналистика и копирайтинг в рамките Младият Пловдив чете.

На 8 април (вторник) от 15.00 часа в библиотеката на ПУ „Паисий Хилендарски“ в сградата на Ректората ще се състои среща с деца в неравностойно положение. Доброволци от университета ще четат заедно с тях интересни книги. Срещата ще продължи около 2 часа.

На 11 април (четвъртък) от 14.00 часа в Хуманитарната гимназия ще бъде показан единственият документален филм за писателя, драматург и сценарист Йордан Радичков „Черказки хроники“ на режисьора Димитър Петков. На срещата с учениците ще присъства внукът на твореца – Дани Радичков, който също е писател. Поводът – 2019-та година бележи 90 години от рождението на Йордан Радичков – един от най-самобитните и интригуващи майстори на словото. Филмът ще бъде показан и на ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ в петък на 12 април от 12.30 часа.

На 12 април (петък) от 12. 30 часа Иванка Могилска ще бъде гост в Професионалната Гимназия по Архитектура, строителство и геодезия – „Арх. Камен Петков“. Тя е автор на стихосбирките „ДНК“ и „Иначе казано“, както и на романа „Места за загубване. В края на 2013 г. „Жанет 45“ издава четвъртата книга на Иванка Могилска -„Внезапни улици“. По романа Иванка и Албена Баева създават пърформанса „Внезапни улици“. Баева прави и кратък филм по книгата. Иванка Могилска е и копирайтър на свободна практика. В блога си „Свободна практика“ тя дава съвети на свои колеги. През 2017 от печат излезе сборникът ѝ с кратки разкази „Тая земя, оная земя“. 

На 13 април (събота) предстоят две безплатни обучения за ученици и студенти по журналистика и копирайтинг. Те ще се проведат в Младежкия център на Гребната база. Водещ на обучението по журналистика с начален час 10.30 е дългогодишният журналист и пиар Радослав Иванов. А Иванка Могилска ще разкрие тънкости при писането на рекламни текстове. Обучението по копирайтинг започва в 13.00 часа.