Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Четене от оригинал и в превод на носители и номинирани за Награда „Пловдив“.

юни 6, 2016 @ 4:00 pm - 5:00 pm

Дом на етносите (Стария град)

Четене от оригинал и в превод на носители и номинирани за Награда „Пловдив“.

Носителите на награди за превод Иван Вълев и Манол Пейков ще четат творби в оригинал и в превод на 6 юни от 16 часа в Арт пространството на 2 етаж в Дома на етносите под тепетата. Литературното пътешествие из света на полски и американски автори е част от програмата на фестивала „Пловдив чете“, организиран от ИК „Жанет 45“.

В Дома на етносите ще звучат страници от романа „Морал“ на Тадеуш Доленга- Мостович, ИК „Хермес“, стихове от Адам Мицкевич, Ян Кохановски и Вислава Шимборска, в превод от майстора на поетичния изказ Иван Вълев. Преди броени дни, в навечерието на 24 май, той бе удостоен с Награда Пловдив за превод.

Главният редактор на списание „Гранта“ Манол Пейков ще представи словото на американския авангарден поет и писател Едуард Къмингс на български. Освен награда Пловдив, през 2015 година Манол Пейков спечели приза на Съюза на преводачите за ярки постижения в областта на превода на художествена литература – поезия за превода му от английски език на „Сърцето ти нося (в сърцето си го нося)” от е. е. къмингс, издателство „Жанет-45”, 2015 г.

Домът на етносите – на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ – отваря врати в почивния си ден понеделник специално за магията на превода.

Детайли

Дата:
юни 6, 2016
Час:
4:00 pm - 5:00 pm
Събитие Тагове:
, , , ,

Място

Дом на етносите
бул. Цар Борис Освободител 79
Пловдив, България
Уебсайт:
https://www.facebook.com/Дом-на-етносите-Пловдив-Ethno-house-Plovdiv-107596009640680/timeline

Организатор

Дом на етносите
Уебсайт:
http://za-edno.org