Нула32

Нула32 е списание за бавна и задълбочена журналистика на културна тематика, основано през 2015 година в Пловдив. Излиза на всеки три месеца и се разпространява безплатно в цялата страна.

Без компромиси с качеството на съдържанието, с изцяло авторски материали от текстовете до корицата, с безусловната подкрепа от частни и институционални партньори, в компанията на ангажирана и критична публика, Нула32 се развива като списание, което търси отговорите на най-значимите културно-исторически въпроси в Пловдив, разговаря с най-дръзките и любознателни млади умове, встрани от модните звезди на съвременната сцена, култивира по-благоприятна среда за среща с изкуството като предпоставка за дългосрочно развитие на вкуса.

„Нула32 е покана да преосмислим връзката си с Пловдив. Битката ни е да разказваме отвъд клишето и да застанем срещу профанизацията на разговора, срещу безвкусицата и рекламния кич. Събираме парченцата на духа. Разказваме истории без срок на годност, насочени към младите хора, които раздвижват въздуха в града. Смисълът е да умножаваме говоренето за култура, защото никога не знаеш коя история ще се окаже пътека за въображението на следващото необикновено хлапе. Да допринасяме за тези процеси, макар и косвено, е страшно мотивиращо“, казва главният редактор Панайот Стефанов.