Нула32

Нула32 е безплатно градско списание, което излиза веднъж на всеки три месеца и се разпространява в десетки обекти из града. Списанието е в няколкохиляден тираж и създава градска култура, като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието, те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града.

Едва ли през 2015-та някой е очаквал, че съвсем млади студенти по журналистика, могат не само да издадат тематично градско списание (на хартия!) за култура и стил, но и то да продължи да съществува над 5 години. Но ето, че от Нула32 изненада всички и от днешна гледна точка, ако ни кажат, че списанието ще излиза и през 2025-та – това ще е най-нормалното нещо на света. Защото, за тези над 5 години, Нула32 се превърна в неизменна част от културния живот на най-културния град в България. И именно фактът, че мисълта да си представим Пловдив без Нула32 е абсурдна, показва повече от всичко, колко много постигнаха за тези няколко години момчетата и момичетата от списанието.

Те успяха да продължат една традиция на вглеждане в местата от града. Нещо, започнато много преди тях и проявено в литература, изобразително изкуство, кино и театър. Те просто поеха една позабравена щафета и я подадоха към едно все по-малко познаващо я поколение. „Надяваме се след още много по 5 години, това да продължава да има смисъл. Защото всичко е наша цел. Независимо, че правим печатна медия, за да сме адекватни на съвремието, трябва да сме цялостни. Да сме навсякъде и да достигаме до хората по всички възможни начини“, така екипът определя своето кредо.

Те планират да развиват все повече онлайн каналите си и магазина към списанието, да се впуснат в нови медийни формати, да организират все по-качествени събития. С една дума, да изграждат цялостен лайфстайл около Нула32.