Фотографите на Пловдив чете

На литературния фестивал „Пловдив чете“ имаме късмета да работим с невероятни фотографи, които успяват да запечатат невидимата връзка между читателите и страниците на книгите, които те разлистват. Фотографите са важна част от екипа, който помага да оживее магията на тази литературна седмица. Искаме да изразим нашата безкрайна благодарност към четиримата талантливи фотографи, които ще ни зарадват и тази година със своето талантливо участие. Благодарим им, че ни помагат да запазим и споделяме магията на литературата през обектива на техните фотоапарати!

Техните умения да улавят емоциите и моментите от фестивала са впечатляващи, но нека видим и кой стои зад запомнящите се кадри:

Казвам се Ванеса Попова и съм фотограф на фестивала „Пловдив чете”. За мен фестивалът е изключително вдъхновяващ, защото улавям различни събития с интересни автори. Харесва ми атмосферата, която се създава. Успявам да уловя с моята камера всякакви емоции и усмивки, които книгите предизвикват у хората. На фестивала работя със сърце и душа. Давам всичко от себе си, за да запечатам тези незабравими мигове и моменти от фестивала. 

За мен „Пловдив чете” е една палитра от емоции. 

Ванеса Попова

Да направиш добър репортажен кадър изглежда измамно лесно. Истината е, че зад всеки уловен в снимка момент, стои много опит, а и немалка доза шанс. След повече от 25 години зад фотоапарата и стотици събития, които съм имал щастието да заснема, се убедих в едно – фотографът и неговият обект са съучастници. 

„Пловдив чете” ми дава възможността да направя съучастници на моите кадри най-значимите имена в българската литература. А работата с екипа на фестивала е истинска радост за всеки професионалист.

Владислав Христов

„Пловдив чете“ ме вдъхновява със своите хора с книги в ръце и проникващата в атмосферата любов към литературата. Литературното наследство на града оживява улиците и създава неповторима приказка. Снимките ми запечатват индивидуалността и емоциите на хората, които се потапят в света на книгите. Вдъхновението ми идва от магията на литературата и нейното влияние върху нашите животи.

Да си доброволец е нещо прекрасно, да снимаш за Пловдив чете е нещо повече!

Красимир Кръстев

Като доброволец на фестивала „Пловдив чете“, срещам много и различни хора, било то творци, артисти или обикновени минувачи, които зареждат с енергия събитията. Моята цел с това е да покажа различното във всеки запечатан от камерата кадър и да мотивирам всеки, който има дарбата да се включи, защото това е една добра възможност скритите таланти да се развият.

Камелия Григорова

Не забравяйте да следите нашата галерия през фестивалната седмица, където ще можете да се потопите във вълнуващата атмосфера на „Пловдив чете“ 2023, запечатана с майсторството на нашите фотографи.