Творческа игра с награди

Младият Пловдив чете организира творческа игра с награди по идея от книжката „Как кученцето си намери дом”.В нея се разказва за мечтата на едно куче да си намери къща и семейство. В края на приказката Мая Дългъчева пише: „Мило дете, и ти можеш да си построиш едно градче от кутийки и джунджурийки. И после да изиграеш приказката, следвайки спирките на Кученцето. Още по-добре е с приятели или пък с цялото семейство някоя събота вечер. А защо не в клас – тогава и строителите ще са повече, и градчето ще се появи по-бързо!” 

Ние няма да очакваме цял град, но предизвикваме всеки от вас да измайстори една сграда по свое желание.

Нашето първо творческо предизвикателство: направи макет на сграда за градчето от подръчни материали (идеи има в илюстрациите на Невена Ангелова)

Деца от читателски клуб „Възвишение” и ОУ „Райна Княгиня” в Пловдив също се вдъхновиха от книжката и избраха да направят къща за куче. Изработиха свои макети, като ни споделиха своите творчески идеи. Вижте на страницата на клуба тук:

Вие може да построите сграда по свое желание – цирк, болница, училище, църква или пък сграда, която липсва в приказката, но бихте искали да добавите… А може би една ваша и различна кучешка къщурка?

Начало: 10 юни 2021 г.

Срок за изпращане на творбите: 31.07.2021 г.

Защо да участвате в играта:

  • Да се забавлявате!
  • Да поиграете (заедно с приятели)!
  • Да спечелите награда!

Кой може да участва: всички деца на възраст до 13 години

Как да участвате: използвайте въображението си и подръчни материали, направете снимки, изпратете ни ги!

Всеки участник изпраща до три снимки на творбата си, за да я покаже от различен ъгъл. Снимките трябва да бъдат придружени с информация за участника: име, възраст, контакт за връзка (имейл или телефон)  

По избор може да напишете къде живеете и в кое училище учите /клас, детска градина, име на ръководителя).

Всички снимки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на фестивала „Пловдив чете” в албум:  „Четенето е Игра: Творческо предизвикателство на Мая и Невена Всеки ще може да разгледа Вашите творби. Трите творби, събрали най-много харесвания в албума, също ще получат специални награди. Следете страницата ни, за да видите кога ще започне гласуването!

Снимките изпращайте на имейл: plovdivchete1@gmail.com.

  • Участниците се съгласяват данните им да бъдат използвани за обявяване на резултатите и връзка с тях.

Обявяването на наградените ще се случи на 15 септември в страницата на www.plovdivchete.com и във фейсбук страницата „Пловдив чете. По имейл или телефон ще се свържем с всеки от наградените.

Награди:

  • Първа награда: книга+уникален  принт с илюстрация на  художничката Невена Ангелова+торбичка „Пловдив чете.
  • Три творчески проекта с макет ще получат награди: книга+торбичка „Пловдив чете.
  • Трите избрани проекта във фейсбук страницата: книга+торбичка „Пловдив чете“

Нямаме търпение да получим Вашите макети на сгради!

За въпроси: имейл: plovdivchete1@gmail.com

Организатори: Литературен фестивал Пловдив чете“ в партньорство с издателство „Жанет 45“, Детски отдел на НБ „Иван Вазов“ Пловдив, Фондация „Детски книги“ – София. Със специалното участие на деца от ОУ „Райна Княгиня“ и Библиотеката на НЧ „Светлина-1929“, с. Труд.