Отворена покана за участие в Литературен фестивал Пловдив чете 2018

Заявете участие в програмата на ПЛОВДИВ ЧЕТЕ, 11-17 юни 2018, шестнадесето издание

 

Литературен фестивал „ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“ започна своето шестнадесето издание през месец март със своя програма за насърчаване на четенето на нова съвременна литература сред деца и младежи. В месеците март, април, май и юни МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ  среща писатели, художници, преводачи и хора със специално отношение към книгите с деца и младежи от Пловдив и региона. Събитията се организират в Народна библиотека „Иван Вазов“, образователни институции, училищни библиотеки, читалища и неформални места за срещи. Целта на тези срещи е да се създаде среда, интерес и любопитство за активно общуване с книгите и техните създатели. Вярваме, че в дигиталния свят на онлайн комуникациите възможността за среща наживо с любим писател или художник става още по-ценна и запомняща се.

Поканата е отворена:

„Пловдив чете 2018“ приема предложения от организации, институции и физически лица за участие със събития в културната програма на фестивала на два етапа:

 • Младият Пловдив чете през месеците април и май с фокус инициативи, подходящи за деца и младежи. Предложените и избрани събития се публикуват на страницата http://plovdivchete.janet45.com и при заявен интерес от страна на образователна институция или неформална група могат да бъдат осъществени. Финансирането на всяко събитие се определя индивидуално.

 

 • Фестивалната програма на „Пловдив чете“ 2018 разглежда предложения за осъществяването на събития от 11 до 17 юни 2018 г. с различен формат: четения, представяния на книги, дискусии, изложби и други литературни събития, които представят качествено тенденциите в света на книгите.

Препоръчваме да опишете всяко събитие отделно и да изпратите съпътстваща информация.  Моля, изпратете предложението си, като попълните онлайн формуляра (в случай че възникне проблем с онлайн формуляра, попълнете приложения в email документ).

Онлайн формуляр за заявка:

https://goo.gl/forms/LldF6VZLRjhDszz32

 

 • Относно: участие в „Младият Пловдив чете“ 2018
 • Относно: участие в „Пловдив чете“ 2018
 1. Точно наименование на Вашето предложение
 2. Кратко представяне
 3. Участници с приложена кратка творческа биография (координати: телефон за връзка и ел. поща)
 4. Координати за връзка с представител на организацията (ако е различен от участниците)
 5. Изисквания/условия за провеждането на събитието (технически, финансови, настаняване на участниците и др.)
 6. Приложете визуални материали и допълнителна информация, която считате, че е важна за желаното събитие.

Моля, използвайте само един електронен адрес за изпращане на Вашето предложение.

Ще разгледаме всички заявки за участие, получени до 16 април 2018 г., понеделник включително. Моля, попълнете възможно най-скоро. Обръщаме внимание, че с приоритет ще бъдат финансирани най-рано заявените събития. До 30 април ще получите обратна връзка относно Вашето предложение. Окончателната програма ще бъде съгласувана до 10 май.

През 2018-та година тържествената церемония по връчването на двете големи награди ОРФЕЕВ ВЕНЕЦ и ЗЛАТНА ЧЕТКА, съпътствана от специален концерт за пловдивчани и гости на града, ще се случи на 12 юни 2018 г. (вторник) от 20.00 ч. в Античен театър, Пловдив. На 15 юни 2018 г., по традиция в петък, ще се състои официалната церемония по връчването на Националните литературни награди „Христо Г. Данов“.

 • За участие в Алея на книгата – Пловдив, моля, изпращайте запитвания към Асоциация „Българска книга“: ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ на email:

office@abk.bg  или mihaylov@abk.bg, до 13-ти април 2018 г (петък).  При нужда от допълнителна информация се свържете с Янчо Михайлов, организатор събития в АБК, на телефон  088 408 5905.

За новини от събитията и за предстоящи събития следете Facebook групата Пловдив чете:
https://www.facebook.com/groups/plovdivchete

За връзка с организаторите:

Гергана Георгиева

(0882 410 041), plovdivchete@gmail.com