Невена Митрополитска с новия си роман “Дарът” на „Пловдив чете“

„Основното, което изследвам, е човешката психика – по какъв начин средата ни оформя и на какво сме способни, когато стигнем своя предел. Това е голямата тема в моите романи.“

Марияна Горанова, стажант

„Дарът“ е втората книга на българската писателка Невена Митрополитска, която от 17 години живее със семейството си в Канада. Първият роман „Ана и планината“ се появява през 2013, също издаден от Ик „Жанет – 45“. Невена много обича да поставя героите си в трудни и заплетени психологически ситуации, да ги избута до самия предел на съществото им и да разбере какъв избор ще направят.

„С този мой интерес към психологичното, някой ден може да напиша и психотрилър“, шегува се авторката. Новият й роман има сложна структура. Героите, от чиято гледна точка се води действието, са четирима. Всеки от тях си върви със своите външни и вътрешни конфликти, които са от най-различен характер, споделя Митрополитска. Една от основните теми е свързана с инвитро процедурите и с една грешка, която променя живота на главните герои. „Идеята за романа ми хрумна, когато прочетох статия във вестника за любима от детството ми балетна постановка – „Жизел“.

Цялата статия в КАПАНА