Заявка за участие 2023

Отворена покана за участие в програмата на

литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2023

двадесет и първо издание в града на тепетата

Краен срок: 9 април 2023 г.

Литературен фестивал „ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“ започна своето двадесет и първо издание през месец март с програма за насърчаване на четенето на нова съвременна литература сред деца и младежи. В месеците от март до октомври 2023 година МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ ще среща писатели, художници, преводачи и хора със специално отношение към книгите с деца и младежи от Пловдив и региона. Събитията се организират в партньорство с Народната библиотека „Иван Вазов“, образователни институции, училищни библиотеки, читалища и др. Целта на тези срещи е да се създаде среда, интерес и любопитство за активно общуване с книгите и техните създатели. 

Пловдив чете 2023 приема предложения от организации, институции и физически лица за участие със събития в образователната и културна програма в три сезона: пролет (май, април, май), лято (юни, юли, август), есен (септември, октомври). МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ ще организира и подкрепи инициативи с фокус към деца и младежи. Избраните събития се публикуват на страницата https://plovdivchete.com и при заявен интерес от страна на образователна институция или неформална група се реализират. 

Екипът, отговарящ за фестивалната програма на ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2023, приема и разглежда предложения за събития в периода 18-25 юни с различен характер и формат на провеждане: четения, представяния на книги, дискусии, изложби и други литературни събития.

Поканата е отворена до 9 април 2023:

Как да се запишете?

 1. Попълнете електронния формуляр за регистрация тук с Вашите координати
 2. Изтеглете формулярa тук (текстовия файл), попълнете и изпратете текстовия файл преди посочения краен срок заедно с визуални материали на адрес: plovdivchete@gmail.com

В темата на писмото препоръчваме да пишете:

 • Относно: име на организацията, Младият Пловдив чете 2023
 • Относно: име на организацията, Пловдив чете, 18-25 юни 2023

 

Какво е необходимо да изпратите?

 1. Описание на Вашето предложение
 2. Кратко описание на събитието
 3. Участници (с приложена кратка творческа биография и координати: телефон за връзка и ел. поща)
 4. Координати за връзка с представител на организаторите (ако е различен от участниците)
 5. Описание на изискванията/условията за провеждането на събитието (технически, финансови, настаняване на участниците и др.)
 6. Приложете визуални материали и допълнителна информация, която считате, че е важна, за да изберем Вашето предложение.

Препоръчваме да опишете всяко събитие в самостоятелен формуляр и да изпратите съпътстваща информация. Попълнете електронния формуляр за да разполагаме с координати за връзка с вас, в случай на възникнали въпроси.  Използвайте само един електронен адрес (email) при изпращане на Вашето предложение.

Ще разгледаме всички заявки за участие, получени до 9 април 2023 г. на plovdivchete@gmail.com. Попълнете възможно най-скоро и изпратете! Ще се свържем с Вас по имейл или телефон с обратна връзка относно Вашето предложение. 

Обръщаме внимание, че при разглеждането и финансирането на събития, приоритет ще бъде даван на тези, които са постъпили по-рано.


Тържествената церемония по връчването на двете големи награди ОРФЕЕВ ВЕНЕЦ и ЗЛАТНА ЧЕТКА, съпътствана от специален концерт за пловдивчани и гости на града с вход свободен, ще се проведе на 18 юни 2023 г. (неделя) от 20.00 ч. на Античен театър, Пловдив. 

 

За участие в Алея на книгата – Пловдив чете 2023, изпращайте запитвания към Асоциация „Българска книга“ на email: office@abk.bg. Повече информация: https://www.abk.bg/contacts.

За да се запишете в програмата ни за работа с доброволци, можете да попълните формуляра тук: или да ни пишете на plovdivchete@gmail.com, като в тема на писмото изпишете: Програма „Ние сме волни доброволци 2023“. Очакваме в свободен текст да ни обясните накратко:

 1. Защо искате да бъдете доброволец?
 2. В какви доброволчески инициативи сте участвали?
 3. Желаете ли да се включите в обучение за доброволци? 

За повече информация, можете да се свържете с Кристина Димитрова, 0884051015, plovdivchete@gmail.com.