Заявка за участие 2020

Отворена покана за участие в програмата на

литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2020

осемнадесето издание в града на тепетата

Краен срок: до 29 февруари 2020 г.

 

Литературен фестивал „ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“ започна своето осемнадесето издание през месец февруари с програма за насърчаване на четенето на нова съвременна литература сред деца и младежи. В месеците март, април, май и юни МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ  среща писатели, художници, преводачи и хора със специално отношение към книгите с деца и младежи от Пловдив и региона. Събитията се организират в Народна библиотека „Иван Вазов“, образователни институции, училищни библиотеки, читалища и неформални места за срещи. Целта на тези срещи е да се създаде среда, интерес и любопитство за активно общуване с книгите и техните създатели. Вярваме, че в дигиталния свят на онлайн комуникациите възможността за среща на живо с любим писател или художник става още по-ценна и запомняща се.

Пловдив чете 2020 приема предложения от организации, институции и физически лица за участие със събития в културната програма на фестивала на два етапа:

Младият Пловдив чете се провежда през месеците февруари, март, април и май с фокус инициативи, подходящи за деца и младежи. Избраните събития се публикуват на страницата http://plovdivchete.com и при заявен интерес от страна на образователна институция или неформална група се реализират. Финансирането на всяко събитие се определя индивидуално.

Фестивалната програма на Пловдив чете 2020 приема и разглежда предложения за провеждането на събития от 8 до 14 юни 2020 г. с различен характер и формат на провеждане: четения, представяния на книги, дискусии, изложби и други литературни събития, които представят качествено тенденциите в света на книгите.

Поканата е отворена до 29 февруари 2020:

Как да се запишете:

 1. Попълнете електронния формуляр за регистрация тук с Вашите координати
 2. Изтеглете формулярa (текстовия файл, тук), попълнете и изпратете текстовия файл преди посочения краен срок заедно с визуални материали на адрес: plovdivchete@gmail.com

В темата на писмото препоръчваме да пишете:

 • Относно: име на организацията, Младият Пловдив чете 2020
 • Относно: име на организацията, Пловдив чете, 28 септември – 4 октомври 2020

Какво е необходимо да изпратите:

 1. Описание на Вашето предложение
 2. Кратко описание на събитието
 3. Участници (с приложена кратка творческа биография и координати: телефон за връзка и ел. поща)
 4. Координати за връзка с представител на организаторите (ако е различен от участниците)
 5. Описание на изискванията/условията за провеждането на събитието (технически, финансови, настаняване на участниците и др.)
 6. Приложете визуални материали и допълнителна информация, която считате, че е важна за събитието.

Препоръчваме да опишете всяко събитие в самостоятелен формуляр и да изпратите съпътстваща информация. Моля, да попълните електронния формуляр за да разполагаме с координати за връзка с вас, в случай на възникнали въпроси.  Използвайте само един електронен адрес (email) при изпращане на Вашето предложение.

Ще разгледаме всички заявки за участие, получени до 29 февруари 2020 г. на plovdivchete@gmail.com. Моля, попълнете възможно най-скоро и изпратете!

Обръщаме внимание, че с приоритет ще бъдат финансирани най-рано заявените събития. Окончателната програма ще бъде съгласувана до 31 март 2020.

През 2020-та година тържествената церемония по връчването на двете големи награди ОРФЕЕВ ВЕНЕЦ и ЗЛАТНА ЧЕТКА, съпътствана от специален концерт за пловдивчани и гости на града, ще се проведе на  29 септември 2020 г. (вторник) от 20.00 ч. в Античен театър, Пловдив. Официалната церемония по връчването на Националните литературни награди „Христо Г. Данов“ ще се състои на 29 септември 2020, сряда от 17 ч. в Дановата къща.

За участие в Алея на книгата – Пловдив чете 2020, моля, изпращайте запитвания към Асоциация „Българска книга“ на email: office@abk.bg, https://www.abk.bg/contacts.

За да се запишете в програмата за работа с доброволци, можете да пишете на plovdivchete@gmail.com, като в тема на писмото изпишете: програма „Ние сме волни доброволци 2020“. Очакваме в свободен текст да ни обясните накратко:

 1. Защо искате да бъдете доброволец?
 2. В какви доброволчески инициативи сте участвали?
 3. Желаете ли да се включите в обучение за доброволци? Обученията се организират в партньорство с  НАРД – Национален алианс за работа с доброволци.

За повече информация, можете да се свържете с: Гергана Георгиева, 0882 410 041, plovdivchete@gmail.com.