Наситена програма на Младият Пловдив чете през април. Вижте!

Литературен куиз, състезания на екологична тематика, среща с илюстратор и работилница за писане на сатира в Младият Пловдив чете

На 22-ри април – Деня на Земята – като част от програмата „Младият Пловдив чете“ ще се проведат спортни състезателни игри на екологична тематика за първокласниците в СУ „Димитър Матевски“. Децата ще научат повече за рециклирането и разделното събиране на отпадъци, докато се забавляват.

Събитието ще се проведе в двора на училището от 10.00 ч. и се осъществява с подкрепата на Екопак България, БГ Бъди активен и инициативата ЗаАсеНОВград.

Литературен куиз

Искате ли да изпробвате вашите литературни познания? Смятате ли, че сте достатъчно начетен, за да победите? Харесвате ли добрите състезания с полезни награди? Заповядайте на нашия литературен куиз на 23 април 2021 г. от 19.30 ч. във Vintage House, Пловдив!

Куизът се организира за Световния ден на книгата и авторското право и ще разглежда теми от българската, световната, детската, популярната и (може би) не толкова популярната литература!

Правила: Отбор от двама до шестима души участват в куиза. Играта се състои от 6 кръга по 5 въпроса или задачи, като верните отговори от всеки кръг носят различен брой точки. Куизът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

Събитието се провежда на живо: Vintage House, ул. „Гладстон“ 15, в Дом на културата „Борис Христов“. 

За записване: https://forms.gle/SNgSdEBrmamdtqzw6

Повече за събитието във фейсбук тук

На 23 април от 11.00 часа в основно училище „Екзарх Антим Първи“ в Пловдив ученици от 3 клас ще се срещнат с илюстратора Ярослава Бикова. Тя ще разкаже на децата какво е да си художник на книги и как се правят кукли за театър.

Наближава началото на работилницата за писане на хумористичен текст с Петър Краевски. На 24.04 от 11.00 часа всички, които са се записали за участие, ще се впуснат във весели предизвикателства на тема “Сатирата – малката сестра на поезията”! А най-оригиналните сатири, родени по време на онлайн сеанса, ще бъдат излъчени в предаването „Алтер его“ по Радио Пловдив.

За записвания: plovdivchete@gmail.com

Или на фейсбук страницата на “Пловдив чете”.