Младият Пловдив чете отбеляза Деня на Земята с образователни игри

За Деня на Земята – 22 април, доброволците на „Младият Пловдив чете“ организираха образователна презентация и спортни игри на екологична тематика за първокласниците в СУ „Димитър Матевски“ 

Фокусът на игрите беше разделното събиране на отпадъците и рециклирането. По тристепенното състезателно трасе имаше различни препятствия, които учениците преодоляха успешно, демонстрирайки знанията си за разделно събиране на отпадъците. За децата събитието протече изключително забавно и позитивно, а за всеки клас бяха подготвени специални тематични подаръци от „Екопак – България“ и издателска къща „Жанет45“. За библиотеката на училището имаше подаръчен комплект, включващ книжки за учениците.

Теодора Мерланова, заместник-директор на училището, благодари за добрата организация и спазването на мерките за безопасност за всички участници. Тя подчерта важността на такива активности, които акцентират вниманието на учениците към опазване на околната среда.

С тази инициатива фестивалът „Пловдив чете“ се превръща в кауза, която събира хората отвъд книгите.

Събитието се осъществи с подкрепата на инициативата ЗаАсеНОВград, Екопак България и БГ Бъди Активен. „Младият Пловдив чете“ продължава с още събития, които вдъхновяват четящите хора.

Заповядайте и Вие!