Лятна читалня край Пеещите фонтани

Да се чете е забавно, а може да се сдобиеш и с награда. В това се увериха днес десетки деца, които се събраха край Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина за откриването на традиционната лятна читалня. За осма поредна година Центърът за работа с доброволци към Детския отдел на НБ „Иван Вазов”, сдружение „Писалка и перо” и „Лайънс клуб Филипополис” инициират забавно четене и игри на открито. Лятната читалня, която ще продължи три дни, предлага езикови игри, занимания с активни карти, интересни нови книги и награди.

Хлапетата ще имат възможност да четат, да играят и да се забавляват през цялата ваканция в обновения двор на Детския отдел на библиотеката, който ще бъде отворен за тях.

„Подбрали сме десетки образователни, логически и подвижни игри. Ще поседнете на меки пъзели от букви, но и ще редите думи и текст с тях; ще играете на „Не се сърди, човече!” в тревата. Доброволците ще ви подсказват как бързо да се ориентирате къде да намерите подходящото четиво, с което да изпълните поставеното предизвикателство“, обещава организаторът на инициативата Мария Петрова, която е начален учител в ОУ „Райна Княгиня“.

Цялата статия в Уча в Пловдив ТУК