Великите европейци – сагата продължава“ с участието на автора Пламен Асенов, художника Александър Гьошев и журналиста Георги Ангелов

Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2023 представя:
„Великите европейци“ – сагата продължава“
Не пропускайте чрез том 4 на „Великите европейци“ да се докоснете отново до всекидневния живот на европейските гении и до земните корени на божествените им постижения.
Представяне на „Великите европейци – сагата продължава“ е с участието на автора Пламен Асенов, художника Александър Гьошев и журналиста Георги Ангелов.
Подзаглавието на книгата е „От Есхил до Жан-Мишел Жар“, но, освен върху зародиша на световния театър и развитието на модерното музикално шоу, тя следи и ред други теми. От нея научаваме защо е отрязан носът на великия датски астроном Тихо Брахе, как Александър Македонски укротява дивия кон Буцефал, как поляците спасяват Виена и цяла Европа от турското нашествие, кой убива Агата Кристи и още много други поучителни и любопитни подробности.
Кога: 20.06, вторник,
18:00-19.00 часа
Къде: Студио 1 на радио Пловдив
Събитието се организира от литературен фестивал „Пловдив чете“ като част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023 и с подкрепата на Община Пловдив.

The event is finished.