fbpx

Как се пише за списание за стил и култура? Среща с Нула32

Творческите работилници на Литературния фестивал Пловдив чете продължават и през април с екипа на списанието за стил и култура Нула32. Срещата е на 23 април, неделя от 11 часа в Младежкия център на Гребна база, Пловдив.

Един от създателите и редакторите на Нула32 – Панайот Стефанов ще разкаже за това как се пише за списание за култура, какви са особеностите, защо именно списание като формат са избрали като начин на изразяване, каква е разликата между това да се пише в именно такова издание, а не в новинарски сайт.

Творческата среща ще се проведе на специална дата – 23 април е Световният ден на книгата и авторското право. Празникът се отбелязва от 1995 г. с решение на ЮНЕСКО. Датата не е избрана случайно. От този свят си отиват две от най-значимите личности в литературата – Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир.

По този повод по време на разговора с Панайот Стефанов, ще се засегне и темата за авторското право – един въпрос, който в България все още е доста проблематичен.

За Панайот Стефанов:

Панайот Стефанов е журналист, издател и главен редактор на списание Нула32. През годините участва и е лектор в различни семинари за медийна грамотност и медийно предприемачество. Понастоящем е докторант в катедра Пресжурналистика и книгоиздаване в СУ „Свети Климент Охридски“.

КАКВО Е НУЛА32?

Български медиен бранд, състоящ се от печатно и онлайн издание, имейл бюлетин, електронен магазин и креативна агенция.

Нула32 излиза за пръв път през септември, 2015 г. като списание за стил и култура с тримесечна периодичност, тематичен характер и безплатно разпространение в Пловдив и София.

Списанието създава градска култура като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града.

Балансираното онлайн и офлайн присъствие, електронният магазин, креативната агенция и последвалите продължения на бранда са резултат от дългогодишните ни усилия да изградим работещ крос-медиен бизнес модел на българска почва.

Без компромиси с качеството на съдържанието, с изцяло авторски материали от текстовете до корицата, с безусловната подкрепа на частните и институционалните ни партньори, в компанията на силно ангажирана с каузите ни критична публика, водени от една единствена цел: Да представим печатната медия на бъдещето

КОГА: 23.04.2023, неделя, от 11:00 часа

КЪДЕ: Младежки център, Пловдив на Гребната база, улица „Ясна поляна“ 18

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: Около 60 минути

ВХОД СВОБОДЕН

Необходимо е предварително записване тук: https://forms.gle/Cc7vv8Evsqe5RAZc8

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023

Партньори в Творческите работилници на Пловдив чете: Младежки център, Пловдив

The event is finished.