Две книги представя Палми Ранчев в Пловдив

Палми Ранчев с книгата си с избрана поезия „Под шапката на скитника – подреждане на уличните безпокойства“ (Scribens, 2023) и романа „Хаосът в играта на джаги“ (Жанет 45, 2023) гостува на Пловдив на 28 март 2023, вторник от 19:00 традиционно в @клуб Петното на Роршах.
Литературният салон Spirit&Spirit продължава своята културната програма от 28.03 всеки вторник в партньорство с
Литературния фестивал Пловдив чете 2023.
21 март 2023, вторник,19:00
Литературният салон Spirit&Spirit и доброволците на Пловдив чете гостуват на Драматичен театър Пловдив. Слушаме и гледаме постановката „Дебелянов и ангелите“
Програмата за април:
4 април 2023, вторник, 19:00
Среща в Теодора Тотева
11 април 2023, вторник, 19:00
Среща с Ирина Папанчева и Миглена Миланова
18 април 2023, вторник, 19:00
Среща с Марин Георгиев
25 април 2023, вторник, 19:00
Среща с Тодора Радева
Входът за всички събитие е свободен
Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023.
Палми Ранчев е от авторите, които не имитират никого – и никой не е способен да ги имитира. Книгите му често са номинирани за основните литературни награди у нас. Конюнктурата не го обича и затова вярвам на отговорите му.
– Марин Бодаков
* * * * *
От издателство Scribens:
„Под шапката на скитника – подреждане на уличните безпокойства“ e сборник избрана поезия от Палми Ранчев.
Като истински знаково име в българската поезия Палми Ранчев не само оставя диря в литературата ни, а променя съществуващите релефи. Насред кризите, пречките, гарите и мотелите на нашите тъмни времена, които са всъщност в сърцето на поезията на Палми, но в същото сърце са и любовта, бунтът, непримиримостта, от които двойно повече имат нужда тези години.
С обелени кокалчета и пръснати по пода реминисценции за красотата „Под шапката на скитника – подреждане на уличните безпокойства“ събира отново света ни в едно вече далечно цяло към което сме длъжни да се стремим независимо от всичко, без да забравяме своята собствена съдба на раними и раняващи, на преболедували и жестоки, на смъртни и способни на вечност обикновени човешки създания.
Без патос, с мярка, без крайности, с категоричност, без обилство, с разноликост Палми Ранчев превърна и превръща ежедневния живот в поезия, края в мит, а мита в битие. Кариатида, обърната към небето.“

The event is finished.