Среща с Мария Касимова-Моасе и новата ѝ книга „Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“

Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2023, заедно с
Издателство „Колибри“
 
Ви канят на среща с писателката Мария Кисимова-Моасе и новата ѝ книга
 
Спомняте ли си щурото лято в шато Лакрот, което българката Калина прекара заедно с фамилията на парижкия си съпруг Дидие? Е, нямаше как осем месеца по-късно интернационалното семейство да не върне жеста и да не посрещне френската рода на българска територия! Така малкото шопско село Злокучане ще се окаже центърът на вселената, където изисканата мадам Жонвиев и отнесеният мосю Жан-Батист, деверът Станислас и досадните племенници ще преживеят шеметни летни месеци в компанията на леля Дочка и лелинчо Трифон Гагаузки, местния злокучански елит в лицето на поп Архимедий, бай Мите Интеуекто и кака Маца Хърбата, както и куп стари и нови колоритни
герои, без които тази история просто нямаше как да бъде написана.
 
Мария Касимова-Моасе е журналистка и писателка, авторка на сборниците „Близки срещи със смесени чувства“; (2017) „Монолози“ (2022) и на романа „Балканска рапсодия“; (2018), издадени от издателство Колибри.
Забавните лични истории, случили се покрай брака ѝ с французин, стават повод да напише комедийния роман „Записки от Шато Лакрот“ създаден първо като оригинален аудиосериал за платформата Storytel. След забележителния му успех идва и сезон 2 на аудиосериала „Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане“, който сега държите в ръцете си и като книга.
 
МАРИЯ КАСИМОВА-МОАСЕ завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата й на журналист започва във в. „Стандарт“, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на всекидневниците „24 часа“, „Сега“, „Демокрация“. Заемала е отговорни редакторски позиции в лайфстайл списанията „Едно“, ELLE, в „Капитал LIGHT” и е един от основателите на сп. НЕЯR. В момента работи на свободна практика за различни медии, както и в сайтовете Ploshtadslaveikov.com, webcafe.bg , Sofialive и др.
„Близки срещи със смесени чувства“ е първата й книга.
 
Кога: 25.06, неделя, 19:00 часа
Къде: Bee Bop Cafe
 
Събитието се организира от литературен фестивал „Пловдив чете“ като част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023 и с подкрепата на Община Пловдив

The event is finished.