Иво Георгиев и „Дин ден“ гостуват на Пловдив чете

Заповядайте на среща разговор с Иво Георгиев за новия му роман „Дин ден“ в Литературен салон Spirt & Spirit на 23 май 2023 г. от 19:00 в клуб „Петното на Роршах“, за да си поговорим за детството, за писането и за пътешествията в света на книгите и извън него. Модератор: Радослав Иванов
„Дин Ден“ е роман за детството, написан на жив и автентичен детски език, който ще припомни на възрастните какво е да гледаш света с любопитство.
 
Дин Ден живее заедно с много други деца в голяма сграда далеч от града. Там малките играят, учат, пеят песнички и правят странни упражнения.
 
И вярват, че един ден майките им ще ги приберат. Дин Ден също вярва.
 
Животът в детската градина е показан през неговия детинско-мъдър и цветист език, чрез неговото разбиране за нещата, които се случват край него. Случайно открил дупка, през която може да подслушва някои от разговорите в кабинета на директорката, той усеща, че нещо тайнствено и непонятно се случва в тяхната детска градина, без да го проумява – „научен ексеремент“. И единственият начин да го обясни на останалите деца и на себе си, е да си измисля истории и приказки.
 
И да се надява да свършат с щастлив край.
Иво Георгиев е писател, поет и автор на песни. „По-лошата половина на гората“ е първата му книга с поезия, за която той получава наградата за поезия „Южна пролет“. Автор е книгите „Мистичните Родопи“, „Исус ми прати SMS“,
 
„Дневникът на кралския гъделичкар“, „Уроборос”.
Организатори:
#Литературен салон Spirt & Spirit
#Литературен фестивал Пловдив чете
#Издателство ICU
#Клуб Петното на Роршах
Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023.

 

The event is finished.