Галина Николова представя „Въображаеми градини“ в Пловдив

Заповядайте на представянето на „Въображаеми градини“ от Галина Николова в Jazz Cafe Plovdiv на 31 март 2023 г. от 18:00 ч.
Модератор: Ина Иванова
Илко Димитров: Важна и много силна книга – „Въображаеми градини“ на Галина Николова заслужава специално и трайно внимание. Превъзходна поезия, в която, преплетени, чувствителност и мъдрост оживяват пред очите ти, добиват реални измерения, усещаш ги, можеш дори да ги докоснеш.
Стефан Иванов: Toва не е само интимна и изповедна поезия. Не са само красиви и добри стихотворения. Това е чувствителна и лечебна литература. И тя смело говори за различните сезони на сърцето. Доказателство, че поезията може да бъде убежище. И грижа.
Албена Тодорова: Дворец от думи. Санаториум за душата. Едновременно ад, чистилище и рай – думи, които казват това, което човек има нужда да чуе, за да си припомни, че е човек.
Биографична бележка:
Въображаеми градини е петата книга със стихове на Галина Николова, след Минавам (2000), Отстрани (2004), От другата страна (2010) и Азбука на завръщането (2013).
Вход свободен
Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023.

The event is finished.