Катерина Стойкова чете „Американски деликатеси“

Катерина Стойкова гостува в Пловдив с най-новата си книга „Американски деликатеси“. Есента и срещата с Katerina Stoykova отварят врати на Литературен Салон „Spirt & Spirit“ Пловдив в Петното на Роршах. Заповядайте на 20.09.22 от 19 часа на сцената на Литературния салон Spirt and Spirit.
Катерина Стойкова-Клемър е родена в Бургас. Завършва Бургаски свободен университет, специалност “Електроника и електротехника” и се преселва в САЩ през 1995-а. Там взема магистърска степен по компютърни науки в Рочестърския технологичен институт и втора по бизнес администрация от Вирджиния тек. Работи като хардуер и софтуер инжeнер и мениджър в IBM и Lexmark International. Третата ѝ магистратура е по поезия от “Сполдинг юнивърсити” в Луивил, Кентъки.
Катерина Стойкова пише стихове и проза на български и на английски и превежда поезия между двата езика. Тя е основател и ръководител на кръжоци по поезия и проза в Лексингтън, Кентъки, където живее в момента. Нейни творби са номинирани за награди като Pushcart, Best of the Web и AWP Intro Award. От януари 2009 г. е водещ на „Акценти“ – седмично радио предаване за литература, изкуство и култура, което се излъчва на английски по WRFL 88.1 FM в Лексингтън, Кентъки. През януари 2010 г. основава „Accents Publishing“ – издателство, чиято цел е да допринесе за обмена на литература между различни езици и култури.

The event is finished.