Георги Връбчев със сборника разкази „Акорди”

Модератор на срещата: Мирослава Цанева
Музикален акомпанимент: Михаил Паев – китара
 
Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, тъгата, която може да ви вдъхне надежда и свободата, за която и най-тежките окови са слаби.
 
Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други – не, трети… зависи от гледната точка.
Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.
Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.
––
Георги Връбчев е роден в гр. София. Семеен, с две деца. Член на Съюза на
българските писатели. Пише както проза, така и поезия.
Автор на книгите:  „Някъде…там…някъде” (2008), „Заветът на викинга” (2017), “The Legacy Of The Viking” (2017), „Акорди” (2021)

The event is finished.