Маринистът Динко Динков представя сборника с разкази „Богородични морета“

Среща разговор с Динко Динков за сборника му с разкази „Богородични морета“
Модератор: Здравко Дечев

„Разказите в “Богородични морета” на Динко Динков са всъщност притчи – притчи за хората, обрекли се на морето, притчи за морето, обсебило хората, които го обитават. Мисля, че отдавна не ме срещали такава талантлива книга, всеотдайно и задълбочено изследваща и развълнувано описваща необяснимите и извечни връзки Човек – Море. Както казва един от героите в разказа “Време за взимане, време за даване” – “Всеки човек е едно море, различно от останалите, но все пак море, което търси други морета!”.

Динко Динков е открил за читателя морето в душите на многобройните си герои – всеки толкова различен и с различно море в душата си. Една пъстра галерия от персонажи – колкото различни в пребиваването си на бреговете, толкова близки в стремежа си към морето.

Героите в тези разкази са реални хора: били някога на този свят и оставили следа в паметта на приятели и близки, които ги съживяват в спомените си, за да населят тази книга; хора още живи – пълни с виденията на миналия си живот и не съвсем уверено пристъпващи в сегашния; хора днешни, с ежедневие и мечти, които винаги ги водят към морето“, пише за книгата редакторът Ваньо Вълчев.

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds