Издателство „Сиела“ представя Радослав Бимбалов в книжарница кафе-клуб „Ciela“, Пловдив

Издателство „Сиела“: 

Радослав Бимбалов представя новата си книга с разкази Млък 

18 юни, събота, 19:00 ⇨ Книжарница кафе-клуб Ciela“,  Mall Plovdiv, (ул.  „Перущица 8)


Не всички истории са разказани още. Разказите на Радослав Бимбалов го доказват. В свят на парадокси, сърдечност и страх, в абсурдната и изненадваща вселена на тези неочаквани истории може да ти се случи всичко – да видиш розово фламинго в автобуса, да обърнеш времето, да яхнеш Вятър или да ловиш мъмреци, да ти свършат думите. И всичко това ще е напълно нормално, защото си човек. Именно поизгубената, позабравена човещина е главната тема на „Млък”. Онова разнолико, противоречиво, но неизбежно твое човешко Вътре. По своему красиво, дори в тъгата или страха. Тези 21 разказа са точното тегло на човешката душа.


Историите на Бимбалов са като да отвориш отдавна залостен прозорец след дълга зима – хем изненадващо свежи, хем сякаш ги помниш отнякъде. Това е ефектът на доброто разказване – то едновременно изненадва и успокоява.

Захари Карабашлиев

Историите на Бимбалов са като да отвориш отдавна залостен прозорец след дълга зима – хем изненадващо свежи, хем сякаш ги помниш отнякъде. Това е ефектът на доброто разказване – то едновременно изненадва и успокоява. Захари Карабашлиев Прекрасни разкази! Мощна проза, която потича към сърцата със силата на дълго чакана пролет и кара човешкия дух да търси и създава пътеки към истината. От такива майсторски разказани истории имаме нужда – оригинални, дълбоко човешки, смели.

Здравка Евтимова

 

The event is finished.