Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Издателство„Жанет 45“: Едно дългоочаквано завръщане на поета Георги Господинов – „Там, където не сме“. Четене и разговор.

юни 10, 2016 @ 7:00 pm - 8:00 pm

19.00 – Академия за музикално,  танцово и изобразително изкуство – АМТИИ,  централна сграда  (Стария град) – концертна зала

Издателство„Жанет 45“:

Едно дългоочаквано завръщане на поета Георги Господинов „Там, където не сме“.

Четене и разговор. Представя: Гергина Кръстева. Модератор: Цветелина Драганова.

Музикално изпълнение на пиано доц. Людмил Петков – АМТИИ.

 

Там, където не сме“ – новата поетическа книга от Георги Господинов събира стихове, писани през последните десет години и неиздавани досега. Тя е пета по ред след вече класическите му стихосбирки от 90-те „Лапидариум“ и „Черешата на един народ“, след „Писма до Гаустин“ (2003) и общото им издание в антологията „Балади и разпади“ (2007). Господинов често казва, че внася контрабандно поезия в своите романи. Но е вярно и обратното – можем да открием ненаписани романи, контрабандно внесени в стиховете му.

В стихосбирката има нещо от личната и световна меланхолия на „Физика на тъгата“, от новата тревожност в градовете на света. Според автора „Там, където не сме“ е книга не за пътуването, а за чезненето, за тягата към едно мечтано и винаги убягващо другаде („друг ад е“). Според проф. Хенрике Шмид това вече не е просточерешата на един народ, а черешата на света.

Едно дългоочаквано завръщане на поета Георги Господинов.

Детайли

Дата:
юни 10, 2016
Час:
7:00 pm - 8:00 pm
Категории за Събитие:
,

Място

АМТИИ
ул. Тодор Самодумов №2
Пловдив, България
Уебсайт:
http://www.artacademyplovdiv.com

Организатор

Издателство Жанет 45
Телефон:
032609090
Email:
booksj45@gmail.com
Уебсайт:
http://books.janet45.com