Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Премиера на романа „Скъпи непознати“ от Цвета Делчева

юни 12, 2016 @ 5:30 pm - 6:30 pm

клуб „Библиотеката“

Издателство „Ерго“:

Премиера на романа „Скъпи непознати“ от Цвета Делчева

Представя: Юлиан Жилиев

Скъпи непознати

Кривата на една съдба, свързваща разкази за драматична неудовлетвореност и жажда за себеналагане като индивидуалност и творчески натюрел в едно лишено от критически усет и социални рефлексии общество. Двама души, съшити с белите конци на съпружеството, които „годините на прехода“ обричат един на друг в неизбежен антагонизъм. Новият роман на Цвета Делчева е за онези наситени, макар и краткотрайни или повърхностни общувания, които често имат решаващо значение за хода на живота.

TzvetaDelcheva-photo - rekl

Цвета Делчева е автор на поетичните книги: „По нишката тънка“ (1985), включена в антологията „Общежитие“ (Народна младеж); „Отвъд предела“ (1992) (Пан); „Изрядна нощ“ (1995) (Свободно поетическо общество); „Слънцето си е на мястото“ (2000) (Аквариум Средиземноморие); „За градовете и нещата“ (2004)(Стигмати); „Краят на лятото, вечността“ (2006) (Стигмати).

За градовете и нещата“ е преведена от Георги Ангелов и издадена на френски – „Des villes et des choses“ (2006) (Bénévent, Ница-Париж), а „Краят на лятото, вечността“ е преведена от Габи Тийман и издадена на немски – „Ende des Sommers, Ewigkeit“ (Garamond, Виена).

През 2010 г. издава първия си роман „Реконструкция“ (Сиела). „Скъпи непознати“ е нейният втори роман.

Детайли

Дата:
юни 12, 2016
Час:
5:30 pm - 6:30 pm

Място

клуб Библиотеката
ул. Лейди Странгфорд 5
Пловдив, България
Уебсайт:
https://www.facebook.com/GaroUzunaynII?fref=ts&ref=br_tf

Организатор

Издателство Ерго
Уебсайт:
http://www.ergobooks.eu/avtori_1-0-0-0-0-0-0-0.html