Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Премиера на книгата „Площад България“ от Мирела Иванова

юни 8, 2016 @ 6:30 pm - 7:30 pm

Книжарница „Хермес-Централ“

Издателство „Хермес“:

Премиера на книгата „Площад България“ от Мирела Иванова.

Представя: Красимир Димовски

Мирела Иванова е родена на 11 май 1962 г. в София. Още като ученичка в Немската гимназия публикува първите си стихотворения в списание „Родна реч“ (1977 г.). Оттогава до днес присъства неизменно на българската литературна сцена с поезия, проза, литературна критика, публицистика, киносценарии и преводи от немски. Един от създателите на поетичното общество „Петък-13“, дългогодишен уредник на къща музей „Иван Вазов“. Води своя авторска рубрика в „Дойче Веле“.

Стихотворенията, разказите и есетата на Мирела Иванова са превеждани на всички големи езици, публикувани са в най-значимите литературни издания, включени са в представителни антологии на българската и европейската литература.

Мирела Иванова е носител на множество литературни награди, сред които и Наградата за модерна поезия от Източна и Югоизточна Европа, връчена й през 2002 г. в Мюнхен от немския медиен магнат д-р Хуберт Бурда. През 2003 г. получава Националната награда за българска художествена литература „Христо Г. Данов“. През 2008 г. е наградена от Баварското министерство на културата с едногодишна писателска стипендия в международния творчески дом „Вила Конкордия“.

Развълнувана.

Наблюдателна.

С език, който те удря фронтално, но и влиза под кожата.

Поетеса, ще кажете. Да, Мирела е поетеса – и тъкмо като поетеса пише публицистичните си текстове за „Дойче Веле“. Нейните страсти и нейните каузи не могат да те оставят безразличен. Читателите, а по-рано и слушателите на „Дойче Веле“ открай време усещат, че Мирела е искрена, че трескаво търси добрите пътища за България и нейните хора.

Търси ги със сърце.

Александър Андреев

 

 

Детайли

Дата:
юни 8, 2016
Час:
6:30 pm - 7:30 pm
Категории за Събитие:
,

Място

Книжарница „Хермес” – Централ
ул. „Княз Александър I” 43
Пловдив, България
Уебсайт:
http://hermesbooks.com/bookstores_hermes_plovdiv

Организатор

Издателска къща Хермес
Уебсайт:
http://hermesbooks.com/about_hermes