Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Представяне на романа „Аз още броя дните” на Георги Бърдаров.

юни 9, 2016 @ 6:30 pm - 7:30 pm

Драматичен театър – Пловдив (камерна зала)

Издателство „Сиела“:

Разговор с Георги Бърдаров за романа „Аз още броя дните“, победителят във формата „Ръкописът“ на БНТ1.

Победителят във формата на БНТ 1„Ръкописът” – Георги Бърдаров, ще представи романа, с който спечели писателското риалити през декември 2015 г. Книгата излиза през май – в навечерието на Пролетния базар на книгата и няколко седмици преди „Пловдив чете” 2016 г.

Кратка информация за книгата и автора (моля изпратете задължително): „Аз още броя дните” ни отвежда в един от най-кървавите периоди в историята на Балканите – обсадата на Сараево. Книгата на Бърдаров е история за война и любов, преди всичко за любов, която преминава отвъд времето.

Топла майска нощ през 1993 г. Обсадата на Сараево е започнала преди година и краят не се вижда, също както на братоубийствената война между довчерашните съюзни югославски народи. Двойка млади сърби стоят в кухнята си, потънали в мълчание. Давор, християнин, и Айда, мюсюлманка, са съхранили любовта си сред разрухата и безумието, които царят в обсадения град. Знаят, че наближава поредното кратко, едва половинчасово затишие, когато снайперистите почиват. Загледани в стрелките на часовника, те са взели решението да избягат – да достигнат свободата… или да посрещнат смъртта. Двадесет години по-късно българин пътува към Сараево, за да се срещне със сръбския преводач на книгата си. Скоро се озовават в кръчма и неусетно заговарят за войната. С напредването на часовете празните бутилки на масата се увеличават, а отдавна погребани тайни излизат на повърхността. Две нощи. Четири съдби. Всички водещи до най-важните въпроси. Кой запали тази война? И кой спечели от нея?

Детайли

Дата:
юни 9, 2016
Час:
6:30 pm - 7:30 pm
Събитие Тагове:
, , ,

Място

Драматичен театър-Пловдив
ул. "Княз Александър I" 38
Пловдив, България
Уебсайт:
http://www.dtp.bg/bg/програмата

Организатор

Издателство Сиела
Уебсайт:
http://www.ciela.bg