Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

„Книга как се прави“ – разказ по книгата на Ася Колева-Стоянова

юни 13, 2019 @ 1:30 pm - 3:00 pm

13.30 – 15.00

 „Книга как се прави“ – разказ по книгата на Ася Колева-Стоянова;

специален гост – писателката и издателка Божана Апостолова

Книгите, представи си, са едни такива… уж нищо и никакви, а успяват да увличат, да веселят или натъжават. Някои ги обичат, други предпочитат да ги държат надалеч от себе си, а трети непрекъснато роптаят колко са хубави и недостъпни…

От дълго време екипът на Detskiknigi.comпланира да разкаже на малките читатели кой стои зад книгите. За щастие, същата идея хрумва и на Ася Колева, която умело разкрива тайните на книгоиздаването в „Книга как се прави“ (изд. Бяла лодка).

Историята зад шарената книжка с твърди корици е точно толкова интересна, колкото и самото й съдържание. Преди 10 години Ася Колева решава, че някой трябва да разкаже на децата как се появяват книгите. В изблик на ентусиазъм художничката рисува своя герой и черната му котка (тя определено ни е любима), прави скиците за бъдещия проект и… прибира рисунките в един шкаф. Преди няколко месеца случайно се сеща за своята идея и решава да я сбъдне. Така на бял свят излиза „Книга как се прави“, разказваща по увлекателен, много достъпен и магнитно-привлекателен начин кой стои зад шарените книжки, които държим в ръцете си.

Детайли

Дата:
юни 13, 2019
Час:
1:30 pm - 3:00 pm
Категории за Събитие:
,

Място

Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив
ул. Авксентий Велешки 17
Пловдив, България
Уебсайт:
http://www.libplovdiv.com/index.php/bg/