Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Йоана Първулеску (Румъния) представя книгите „Животът започва в петък“ и „Бъдещето започва в понеделник“

юни 9, 2016 @ 5:30 pm - 6:30 pm

Vintage House (в Дома на културата, ул. „Гладстон“ 15)

Издателска къща „Персей“ представя Йоана Първулеску (Румъния) с книгите „Животът започва в петък“ и „Бъдещето започва в понеделник“.

Животът започва в петък

Млад мъж е намерен да лежи в безсъзнание в покрайнините на Букурещ. Никой не знае кой е той и всички имат различна теория за това как се е озовал там. Своя има и красивата Юлия Маргулис. Но истината е, че докато Юлия живее в своето време – 1897 г., то Дан Крецу идва от бъдещето – XXI в. Без да може да си обясни как, той се е прехвърлил във времето, близо 100 г. назад, и се е озовал в един различен, приказен и зимен Букурещ, където веднага събужда подозрението на местните власти. В невъзможност да обясни откъде идва, той има късмет да намери приятели и дори да започне работа в известен вестник. Но изчезва икона и е предприето полицейско разследване, на фона на което се разгръща и една любовна история…

С този роман Йоана Първулеску (р. 1960 г. в Брашов), писател, есеист, публицист, преводач и професор по литература печели Наградата на Европейския съюз за литература през 2013 г.

 

Детайли

Дата:
юни 9, 2016
Час:
5:30 pm - 6:30 pm
Категория за Събитие:

Място

Vintage House (в Дом на културата „Борис Христов“)
ул. Гладстон 15
Пловдив, България
Уебсайт:
https://www.facebook.com/Vintage-House-1564270203828930/

Организатор

Издателска къща Персей
Уебсайт:
http://perseus-books.com/catalogue/3contemporary.html