Заявка за участие

Отворена покана за участие в програмата на

литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2019

седемнадесето издание в града на тепетата

Пловдив – Европейска столица на културата 2019

 

Литературен фестивал „ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“ започна своето седемнадесето издание през месец февруари с програма за насърчаване на четенето на нова съвременна литература сред деца и младежи. В месеците март, април, май и юни МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ  среща писатели, художници, преводачи и хора със специално отношение към книгите с деца и младежи от Пловдив и региона. Събитията се организират в Народна библиотека „Иван Вазов“, образователни институции, училищни библиотеки, читалища и неформални места за срещи. Целта на тези срещи е да се създаде среда, интерес и любопитство за активно общуване с книгите и техните създатели. Вярваме, че в дигиталния свят на онлайн комуникациите възможността за среща на живо с любим писател или художник става още по-ценна и запомняща се.

Пловдив чете 2019 приема предложения от организации, институции и физически лица за участие със събития в културната програма на фестивала на два етапа:

Младият Пловдив чете се провежда през месеците февруари, март, април и май с фокус инициативи, подходящи за деца и младежи. Избраните събития се публикуват на страницата http://plovdivchete.com и при заявен интерес от страна на образователна институция или неформална група се реализират. Финансирането на всяко събитие се определя индивидуално.

 

 

Фестивалната програма на Пловдив чете 2019 приема и разглежда предложения за провеждането на събития от 10 до 16 юни 2019 г. с различен характер и формат на провеждане: четения, представяния на книги, дискусии, изложби и други литературни събития, които представят качествено тенденциите в света на книгите.

Поканата е отворена до 10 февруари 2019:

Как да се запишете:

 1. Попълнете електронния формуляр с Вашите координати (отнема 1 минута):

Онлайн формуляр за регистрация тук: (координати за връзка)

 1. Попълнете текстовия формуляр, прикачете всички файлове и изпратете на адрес: plovdivchete@gmail.com

Изтеглете формулярите от тук: (свалете текстовия файл)

В тема на писмото препоръчваме да пише конкректно:

 • Относно: заявка за участие, име на организацията, Младият Пловдив чете 2019
 • Относно: заявка за участие, име на организацията, Пловдив чете 2019, 10 – 16 юни 2019

Какво е необходимо да изпратите:

 1. Точно наименование на Вашето предложение
 2. Кратко описание какво е събитието
 3. Участници с приложена кратка творческа биография (координати: телефон за връзка и ел. поща)
 4. Координати за връзка с представител на организаторите (ако е различен от участниците)
 5. Изисквания/условия за провеждането на събитието (технически, финансови, настаняване на участниците и др.)
 6. Приложете визуални материали и допълнителна информация, която считате, че е важна за събитието.

Препоръчваме да опишете всяко събитие в самостоятелен формуляр и да изпратите съпътстваща информация. Препоръчваме Ви да попълните електронния формуляр първо за да получим Вашите координати за връзка. Моля, използвайте само един електронен адрес (email) за изпращане на Вашето предложение.

Краен срок: до 10 февруари 2019 г.

Ще разгледаме всички заявки за участие, получени до 10 февруари 2019 г. на plovdivchete@gmail.com. Моля, попълнете възможно най-скоро  и изпратете. Обръщаме внимание, че с приоритет ще бъдат финансирани най-рано заявените събития. До 04 март ще получите обратна връзка относно Вашето предложение. Окончателната програма ще бъде съгласувана до края на март.

Предвид културния календар на град Пловдив и събитийния календар на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 е необходимо съгласуване на програмата и достатъчно време за подготовка. Изпратете вашите предложения рано!

През 2019-та година тържествената церемония по връчването на двете големи награди ОРФЕЕВ ВЕНЕЦ и ЗЛАТНА ЧЕТКА, съпътствана от специален концерт за пловдивчани и гости на града, ще се проведе на  11 юни 2019 г. (вторник) от 20.00 ч. в Античен театър, Пловдив. На 14 юни 2019 г., по традиция в петък, ще се състои официалната церемония по връчването на Националните литературни награди „Христо Г. Данов“.

 • За участие в Алея на книгата – Пловдив чете, моля, изпращайте запитвания към Асоциация „Българска книга“: ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ на email: office@abk.bg, mihaylov@abk.bg.  При нужда от допълнителна информация се свържете с Янчо Михайлов, организатор събития в АБК, на телефон:  088 408 5905.

За да се запишете в програмата за работа с доброволци през 2019 година, която нарекохме „Ние сме волни доброволци“, моля пишете на plovdivchete@gmail.com с тема в Относно: Пловдив чете Доброволец 2019. Очакваме в свободен текст да ни обясните защо искате да бъдете доброволец, в какви доброволчески инициативи сте участвали и желаете ли да се включите в тренинг, организиран от НАРД – Национален алианс за работа с доброволци. 

За повече информация, можете да се свържете с:

Гергана Георгиева 0882 410 041, plovdivchete@gmail.com.

 

За новини от събитията и за предстоящи събития следете:

Календар на предстоящите събития тук:

www: http://plovdivchete.com/events/

Fbook групата: Пловдив чете: https://www.facebook.com/groups/plovdivchete

Fbook страницатаhttps://www.facebook.com/Plovdivchete